Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatru ”Fotograful Unirii”

21 aprilie 2018 @ 19:00 - 21:00

10Lei
sâmbătă 21 aprilie de la orele 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
La initiativa Teatrului de Artă Deva și cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia,
se organizează sâmbătă 21 aprilie de la orele 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia,
un eveniment de mare importanță cultural-istorică și artistică dedicat memoriei celui care a fost Samoilă Mârza – Fotograful Unirii.
Va fi jucată piesa de teatru ”Fotograful Unirii”, respectiv va putea fi vizionată o expoziție de fotografie realizată de Radu Chindriș și inspirată din tehnica fotografiei pe sticlă a lui Samoilă Mârza.
Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi achiziționat de la casieria Casei de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia.

FOTOGRAFUL UNIRII

de Denis DINULESCU

Regia: Mihai Panaitescu

Distribuția: Eugen PĂDUREANU, Delia LAZĂR

România Mare s-a format ca urmare a voinţei populare din Transilvania, Banat, Bucovina şi Basarabia. „Veritabilul fundament al unităţii româneşti – aprecia istoricul Gh. Brătianu – nu a fost stabilit nici la Saint Germain, nici la Trianon, el este rezultatul existenţei însăşi a poporului român, «enigmă şi miracol al istoriei din sud-estul european»” (Gheorghe I. Brătianu, Originile şi formarea unităţii româneşti, Iaşi 1998, p. 289-90

FOTOGRAFUL UNIRII este un spectacol realizat in parteneriat cu Institutul Cultuaral Român, marcând împliniriea a 100 de ani de la Marea Unire. Acest spectacol face parte din suita de manifestări care au rolul să readucă în atenția publicului importanța evenimentului din 1918, fără de care România în granițele actuale n-ar fi existat.

Spectacolul este bazat pe realitate , fotograful Samoilă Mârza , fiind identificat prin lucrările sale ca fotograful Unirii. Ideea de bază care ne călăuzește este de a itinera împreună acest proiect în orașele importante din România, cât și în diverse  capitale europene, împreună cu ICR.

Detalii

Data:
21 aprilie 2018
Timp:
19:00 - 21:00
Preţ:
10Lei
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Str. Mihai Viteazu, Nr. 31