ArheoArhitectura / Școala de vară, ediția a II-a Cetățile dacice din Munții Orăștiei, 10-24 iulie 2022

ArheoArhitectura

Școala de vară, ediția a II-a

Cetățile dacice din Munții Orăștiei, 10-24 iulie 2022

_____________________________________________________

Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie

Sâmbătă, 23 iulie, de la orele 10:00

Participanții la școala de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei vă invită sâmbătă, 23 iulie, începând cu orele 10 la Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie.

Programul cuprinde prezentarea sitului arheologic, a tehnicilor și metodelor de documentare specifice arhitecturii și a intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu monumentele, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Alături de studenți, vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.

ArheoArhitectura reprezintă un program educațional dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, organizat de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului și Asociația Monumentum, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, și al Muzeului Național al Unirii Alba-Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT