Expoziția NOVUM EST OVUM

În 13 octombrie 2023, începând cu ora 16:00, la Museikon Alba Iulia, Str. Unirii, Nr.3,  din multitudinea de moduri în care ne putem alătura inițiativei internaționale de a marca Ziua Mondială a Ouălor am ales prezentarea oului sub forma lui cea mai distinsă și prețioasă în care se poate înfățișa, aceea de bijuterie artistică.

Expoziția NOVUM EST OVUM, prin ouăle încondeiate și ouăle cu decor încrustat și foiță de aur, impresionează și sensibilizează datorită măiestriei execuției celei care le-a desăvârșit procesul de înnobilare, artista Mariana Andone Rotaru.

În peisajul artistic contemporan, creațiile unicat ale artistei Mariana Andone Rotaru, inspirate după vechi izvoade transilvănene pictate pe sticlă și reinterpretate pe ouă de struț prin „scrierea” cu ceară și băi succesive de culoare, oscilează între aerul artistic vechi și spiritul de inovare. Pentru realizarea acestor icoane inedite, artista a apelat la cele mai valoroase și reprezentative icoane pe sticlă, păstrate în diferite colecții muzeale sau private, pictate la Nicula, Șcheii Brașovului, Făgăraș și Mărginimea Sibiului.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Museikon Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT