Exponatul lunii Iunie – Harta României, 1918, de generalul Constantin Teodorescu

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia propune pentru luna iunie, în cadrul manifestării expoziționale „Exponatul lunii”, Harta României, 1918, de generalul Constantin Teodorescu.

Manifestarea marchează împlinirea a 100 de ani de la Tratatul de la Trianon. Alături de harta României, în care este prezentat teritoriul revendicat de România în ajunul Conferinței de Pace de la Paris, vor mai fi expuse și alte piese legate de acest moment. Este vorba despre o fotografie a delegației care a reprezentat România la Conferința de Pace, delegație condusă în prima fază de prim-ministrul Ion I.C. Brătianu. De asemenea, expoziția mai propune un set de 10 vederi maghiare cu conținut anti-Trianon.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

One thought on “Exponatul lunii Iunie – Harta României, 1918, de generalul Constantin Teodorescu”

  1. Harta României este corecta si întocmită de generalul Constantin Teodorescu în 1918, la Institutul Cartografic din Iași, reprezintă mărturia încălcării, la Trianon, a unor norme consacrate de drept public și drept internațional, întrucât această hartă a fost prezentată pe nedrept la Paris,in care avem inca teritori de primit din toate tarile vecine la conferința de Pace, ea fiind realizată conform „Declarației de Unire cu Țara” la Adunarea Națională Constituantă de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918.
    In concluzie harta este pe drept istoric si bine documentata pe care o cunosc foarte bine si tarile vecine cat si documentele care exista la Paris despre harta Romaniei .
    Romania este o tara puternica si nu asa cum o prezinta uni prin dezinformare si Ungaria nu va primi niciodata teritoriul Transilvanean care apartine Romaniei niciodata , cu alte cuvinte trebuie sa restituie Romaniei si teritoriul Crisana care a ramas pe nedrep .
    Noi mergem numai si numai pe documente si rezultatele sunt clare si cunoscute inclusiv la Paris.
    Istoria este vie si nu poate fi stearsa si ca marturie este Dumnezeu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT