Expoziția de pictură / Klara Pădurean

Marți, 20 septembrie 2022, ora 12:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției de picrură semnată de Klarra Pădurean.

Alexandru Uiuiu
Klara Pădurean -Amintirea paradisului

Exploziile picturale ale Klarei Pădurean duc privitorul în starea de rememorare a stării paradisiace prin bogăția cromatică și armonia formală.
Conștientă de faptul că plantele și animalele nu au fost date afară din paradis și se împărtășesc încă din lumina primă a Creației artista transfigurează cu talent, imaginație și știință picturală, flori, gradini și peisaje mai ample și le ridică înspre semnificații mitico-magice. Bucuria împărtășită prin pictură face din Klara Pădurean o artistă care răspîndește în privirile cercetătoare ale publicului o emoție estetică remanentă și lucrarile ei devin peceți pe retina celor care caută frumusețea și tainele începuturilor lumii.
Temele artistei sunt universale și orice admirator al artei de pe această planetă vegetală se poate scălda în lumile aduse pe pânză cu măiestrie pentru că în fiecare om există potențial emoțional pentru întoarcerea în lumea copilăriei, a poveștilor scrise cu lumină de soare la coborârea puterii sale biruitoare printre petale și corole florale.
O pictură a spendorii vegetale și o emoție transmisă cu sinceritate și măiestrie fac din Klara Pădurean o artistă unică și cu identitate care se cere admirată și a cărei lucrări onorează orice simeză expozițională sau orice perete de casă frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT