Expoziție/ Floarea vieții. Icoane cusute de Raluca Jurcovan

Expoziția

Floarea vieții. Icoane cusute de Raluca Jurcovan

În perioada 28 ianuarie – 20 martie 2022, Museikon vă propune spre vizitare și vizionare expoziția  Floarea vieții. Icoane cusute de Raluca Jurcovan.

Floarea vieții este o expoziție de icoane tradiționale, realizate în contemporaneitate. Aceste realizări unice ca realizare artistică sunt rezultatul împletirii a două lumi, cea a icoanelor pe sticlă și cea a cămășilor tradiționale. Din îmbinarea celor două meșteșuguri, au luat naștere icoanele cusute pe pânză, care își au originea în multitudinea izvoadelor caracteristice diferitelor centre de pictură a icoanelor pe sticlă, dar sunt realizate cu materiale și tehnici specifice broderiei.

Publicul albaiulian are privilegiul de a se bucura de ineditele lucrări ale artistei Raluca Jurcovan, o categorie nouă de obiecte artistice care impresionează nu numai prin faptul că aparțin unui domeniu neexperimentat până acum, ci și prin talentul cu care linia artistică, stilul tuturor centrelor de pictură abordate prin vechile izvoade este deplin respectat și ușor de identificat. Toate lucrările sunt create în spiritul simbolului central al expoziției – floarea vieții.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri 28 ianuarie 2022, începând cu ora 13, la Museikon Alba Iulia, Str. Unirii Nr.3, Alba Iulia, cu participarea invitaților speciali ai evenimentului Pr. Prof. Univ. Dr. Jan Nicolae, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și doamna Maria Berdea, Academia Doamnelor. Evenimentul este oferit de Muzeul Țării Făgărașului  „Valer Literat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT