Expoziție stradală / „1922. Presa Încoronării”.

Miercuri, 21 septembrie 2022, ora 12:00, în fața Sălii Unirii (strada Muzeului), va avea loc vernisajul expoziției stradale „1922. Presa Încoronării”.
Expoziția este dedicată publicului de toate vârstele și își propune să ne introducă în universul cotidian al oamenilor de acum un veac, care se pregăteau de încoronarea suveranilor României întregite.
Plecând de la fragmente din presa anilor 1921-1922, expoziția reconstituie cronologic eforturile de pregătire a ceremoniei de încoronare a regilor Ferdinand și Maria la Alba Iulia, atmosfera festivă a zilei și elogiile zilelor 15-17 octombrie, așa cum au fost reflectate de ziarele vremii. Extrasele de presă fac parte din periodice cu răspândire locală (Alba Iulia, Vestea, Unirea), națională (Adevărul, Viitorul, Universul, Neamul românesc, Lupta, Universul literar, Cosânzeana) sau chiar internațională (L’Illustration).
De asemenea, expoziția este însoțită de o secțiune destinată celor mici, numită „Încoronarea repovestită”, o adaptare literară plăcută și accesibilă a poveștii încoronării regilor Ferdinand și Maria.
Expoziția va fi amplasată în spațiul pietonal dintre Muzeul Unirii și Sala Unirii (strada Muzeului) și va putea fi vizitată în perioada 21 septembrie – 15 noiembrie a.c.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT