Expoziția temporară: Ex-libris colecția Mârza

Joi, 10 octombrie 2019, ora 12, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția temporară: Ex-libris colecția Mârza.

Marile colecții muzeală cuprind și un segment mai puțin cunoscut, grafica mică, însumând lucrări de artă de mici dimensiuni create prin diverse procedee de imprimare (gravură în lemn, linogravură, gravură în cupru etc.).

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se păstrează colecția de ex-librisuri a regretatului istoric Iacob Mârza, constituită din aproape 4000 de piese. Având la bază funcția de însemn de proprietate asupra unei cărți ex-librisul este, în același timp, și o operă de artă supusă colecționării. Vor putea fi admirate ex-librisuri care au ca temă comună cartea, colecționarii, instituții specializate în domeniul cărții (biblioteci și muzee) din România și din străinătate. Dintre artiștii care au creat ex-librisurile din expoziție îi amintim pe Gy. Szabó Béla, Radványi Károly, Dafinel Duinea, Molnár Dénes, Alexandru Rădulescu sau Radu Solovăstru.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT