Expoziție de fotografie: „Retrospectiva anului 2018 – Garda Apulum și Garda Națională de la Alba Iulia”

Sala Unirii din Alba Iulia găzduieşte miercuri, 19 decembrie 2018, de la ora 18.00, vernisajul expoziției de fotografie „Retrospectiva anului 2018 – Garda Apulum și Garda Națională de la Alba Iulia”.

Evenimentul prezintă prin intermediul fotografiilor activitatea în care au fost implicați reenactorii albaiulieni în cursul anului 2018.

De-a lungul acestui an romanilor, dacilor, gladiatorilor și dansatoarelor din Garda Apulum li s-au adăugat și soldații români ai Gărzii Naționale de la Alba Iulia, care au reprezentat și promovat municipiului Alba Iulia și județul Alba în cadrul mai multor evenimente de reconstituire istorică organizate în țară și în străinătate.

Printre evenimentele importante la care au participat reenactorii se numără: Festivalul Roman Apulum (internațional) – un cunoscut brand al orașului Alba Iulia, care strânge anual mii de vizitatori din țară și străinătate; festivalurile internaționale Eagle on the Danube/ Svishtov, Bulgaria, Arde Lvcvs/ Lugo, Spania și Easter Reenacment/ Odessa, Ucraina. De precizat că sezonul încă nu s-a încheiat, în perioada 22-23 decembrie 2018, Garda Apulum urmează să participe în Gozo, Malta la Festivalul Internațional „Bethlehem fʼGħajnsielem”.

Expoziţia este organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT