Expoziţie Glass Nouveau

Din 16 iulie până în 31 august la Museikon, Str. Unirii Nr.3 Alba Iulia, va fi deschisă publicului o expoziție menită să revigoreze interesul pentru arta vitraliului.

După un trecut îndepărtat în care s-a bucurat de o mare faimă, în epoca medievală toate catedralele Occidentului fiind împodobite cu ferestre viu colorate și pictate, și după un trecut recent plin de elanul redescoperirii vechilor tehnici, în procesul de restaurare a acelorași catedrale, îmbinarea bucăților de sticlă colorată a ajuns în era Tiffany, hrănind noi și noi combinații de materiale, într-un nesfârșit elogiu adus luminii și frumuseții.

Pe această ultimă traiectorie se înscriu și lucrările vitralistului Cristian Florin Anghelescu, al cărui rafinament artistic și măiestrie de meșteșugar au dat naștere expoziției Glass Nouveau, o explozie de oglinzi vitrate ale căror elemente decorative inspirate din repertoriul Art Nouveau au darul de a parfuma armosfera cu miresmele de acum un veac.

Vernisajul va avea loc marți, 16 iulie 2019, la ora 17:00, iar expoziția va putea fi vizitată zilnic între orele 9:00 și 19:00 la Museikon Alba Iulia, Str. Unirii Nr. 3, Alba Iulia

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Museikon Alba Iulia (secţie a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT