Expoziție la Museikon Alba Iulia / Autoportretul unui deceniu din activitatea artistelor Nada și Nora Stîngu

Vineri, 5 august 2022, la ora 15:00, la Museikon Alba Iulia (Str. Unirii, Nr. 3),
Museikon Alba Iulia în parteneriat cu Asociația bucureșteană Fighting for Art, vă invită la deschiderea unei noi expoziții: Autoportretul unui deceniu din activitatea artistelor Nada și Nora Stîngu.
Din confesiunile lor, vă mărturisim și noi, străduindu-ne să vă atragem interesul:
„După ce am străbătut o vastă experiență interogativă, cu nemulțumiri și încotro- uri, la 30 de ani l-am acceptat și inclus pe Dumnezeu în demersul plastic.
Ușor, ușor, s-a manifestat o întoarcere la sine reînnoită, unde particularitatea identitară începea a coexista cu preocupări din zona sacră, a condiției umane și artistice.
Imobilitate, Frică pe un Cer Senin, Goliciunea lui Adam, Autosuficiență, Plin de Sine sunt direcții ce coboară în adâncimea ființei ca simboluri renăscute din propriile greșeli.” (Nada)
„Mă străduiesc să conviețuiesc cu realitatea, meditând la jertfa Cristică. Ironiile și batjocurile, resimțite din exterior, le transpun în semne mutilate. Iar încercările, temerile le oglindesc sub forma unui relief abrupt ce revarsă către lume o imagistică conflictuală și atrage o dinamică de regăsire a tonului introspectiv refuzat de zgomotul timpului.” (Nora)
Vă așteptăm cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT