Expoziție/ Tezaur Uman Viu. FLORIN POENARIU. Un iconar al Lazului

Vă invităm la vernisajul expoziției

Tezaur Uman Viu. FLORIN POENARIU. Un iconar al Lazului,

deschisă publicului în perioada 15 iunie – 31 iulie 2022.

Pictorul Florin Poenariu face parte din neamul Poienarilor, fiind locuitor al satului Laz, din județul Alba, faimos centru artistic de iconari, întemeiat în secolul al XVIII-lea de unul din strămoșii săi, Savu Poienaru. Familia Poienarilor are o tradiție multiseculară, cu o  neîntreruptă activitate până în contemporaneitate.

Florin Poenariu este un artist consacrat, cunoscut și recunoscut, apreciat și admirat atât în țară, cât și în străinătate, iar anul 2022 a fost considerat un bun moment pentru elogierea sa, la el acasă.

Pictura sa este fidelă tradiției iconarilor din Laz, dar Florin Poenariu este un virtuos, ce îmbogățește repertoriul iconografic și decorativ, utilizând pentru suportul picturii sticla de manufactură, care dă lumini nebănuite, ca în vechile icoane pictate pe sticlă de glăjărie. Compozițiile sunt încadrate de rame sculptate de iconar cu motive decorative atât de caracteristice sculpturii populare în lemn.

Evenimentul de deschidere al expoziției, va avea loc miercuri, 15 iunie,  de la ora 17.00, la mansarda Clădirii Museikon, Alba Iulia, str. Unirii, nr. 3.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT