Expoziţie: Unirea Alba Iulia – 95 ani, 1924 – 2019

vineri, 15 martie, ora 18.00 (la o oră după încheierea partidei de Liga a 3-a dintre Unirea Alba Iulia și Millenium Giarmata)

Principia Alba Iulia, Piaţa Custozza.

expoziţia este deschisă până la data de 17 martie 2019

intrarea liberă

articol preluat de pe site-ul https://www.frf.ro/echipa-frf-ro/alba-unirea-alba-iulia-sarbatoreste-95-de-ani-de-la-infiintare/

“Unirea Alba Iulia, clubul fanion al fotbalului județean, va sărbători 95 de ani de existență, printr-o expoziție fotografică, ce va fi găzduită în weekend de Muzeul “Principia” din Cetatea Marii Uniri.

La eveniment va fi prezent și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care se va afla timp de două zile la Alba (vineri – la expoziția fotografică a Unirii și sâmbătă la alegerile pentru șefia AJF Alba).

Generații întregi de jucători uniriști vor fi prezentate celor interesați timp de trei zile, prin intermediul a peste 200 de fotografii ce ilustrează cele nouă decenii și jumătate de activitate a Unirii Alba Iulia, echipă ce a dat fotbalul românesc nume precum Cornel Țălnar, Gheorghe Grozav sau Nicolae Stanciu, jucători emblematici ce au îmbrăcat sau îmbracă tricoul echipei naționale.

Vor fi expuse fotografii din colecțiile private ale domnilor Ioniță Baciu, Ioan Pleșa, Ioan Străjan, Horea Bărdaș sau Mircea Cimpoieș, în prim plan urmând să se găsească, în facsimil, actul originar de înființare a clubului, ce datează din 1924.

Expoziția, cu intrarea liberă, va debuta vineri, 15 martie, la ora 18.00 (la o oră după încheierea partidei de Liga a 3-a dintre Unirea Alba Iulia și Millenium Giarmata) și va dura până duminică, 17 martie.

La eveniment au fost invitate câteva zeci de persoane apropiate clubului albaiulian, foști antrenori sau jucători, printre aceștia fiind antrenorul Cornel Țălnar, legătura în timp fiind făcute prin intermediul actualelor grupe de copii și juniori. Unirea Alba Iulia este singura echipă din Alba ce a evoluat pe prima scenă, timp de trei sezoane (2003-2005 și 2009-2010), disputând în 1991 semifinalele Cupei României, cu Universitatea Craiova.

Expoziția “Unirea Alba Iulia – 95 ani 1924-2019” este organizată de actuala divizionară terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia, în colaborare cu Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. În urmă cu 5 ani, într-un alt moment special, la împlinirea a 9 decenii de existență a formației “alb-negre”, o altă expoziție fotografică a fost prezentată în Alba Mall.

Articol de Dan Henegar ” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT