Lansarea volumului Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022 ora 11:00, va avea loc la Sala Unirii lansarea volumului Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române. Cartea având ca autor pe istoricul Răzvan Mihai Neagu și apărută la editura Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, tratează destinele membrilor familiei Chețianu, profund legate de Blaj și Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Personalități ale vieții culturale și politice precum Ambroziu Chețianu, avocații Augustin și Simion Chețianu sau Emil Chețianu, tot avocat și om politic au făcut ca numele Chețianu să devină unul dintre cele mai importante din Transilvania de la cumpăna secolelor XIX-XX. Volumul va fi prezentat de către istoricul Tudor Roșu și Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Participarea fizică la eveniment este permisă în conformitate cu reglementările legale aflate în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT