Peste 120.000 de turiști au vizitat Muzeul Unirii din Alba Iulia în primele opt luni ale anului

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a înregistrat în primele 8 luni ale acestui an un număr record de vizitatori. Nu mai puţin de 123.729 persoane au trecut pragul muzeului în perioada ianuarie-august 2016, o cifră impresionantă care depăşeşte numărul de vizitatori, respectiv 115.930, care au fost înregistrați în anul 2015, tot în această perioadă. Cea mai aglomerată lună a fost august, cu 33.302 vizitatori, urmată de lunile mai și iulie cu 23.986, respectiv 21.912 vizitatori.

Această afluență mare de public este atât rodul unor expoziții sau evenimente de succes organizate în această perioadă de muzeul albaiulian, cum ar fiNoaptea Muzeelor, dar și a numeroaselor manifestări inițiate de administrația locală în Cetatea Alba Carolina — Zilele Orașului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche, etc.

Nu întâmplător, cele mai aglomerate luni la muzeu au fost cele care s-au suprapus peste evenimentele amintite. De asemenea, una dintre atracţiile din Cetate a fost spectacolul oferit în fiecare vineri de Garda Apulum, o trupă de reenactment antic formată din voluntari albaiulieni. Trupa a luat naștere în urma unor proiecte inițiate de de muzeul albaiulian și este compusă din patru formații: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului,Ludus Apulensis și Magna Namesis.

Sursa: www.urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT