Proiectul Cimitire Istorice – Muzee în aer liber – Ediția a II-a

Proiectul Cimitire Istorice – Muzee în aer liber, coordonat de dna restaurator dr. Sidonia Petronela Olea, continuă prin ediția a doua.

Colaborarea dintre Muzeul Național al Unirii  și Universitarea de Arte și Design (Conservare şi Restaurare), reprezentată de dl. Conf. Univ. dr. Adrian Rauca, continuă de această dată prin observarea interdisciplinarității în cercetare.

Obiectivul principal al acestei ediții îl reprezintă restaurarea unor tablouri din capela Gluck din cadrul Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia, prin bunăvoința colaboratorilor și a studenților de la secția Conservare și Restaurare de aici.

Astfel, vizita în cadrul laboratorului de restaurare, deosebit de primitor, la care au participat studenți ai Universității 1 Decembrie 1918 (însoțiți de dl. Prof. Univ. dr. Daniel Dumitran și dl.  Lect. Univ.  Dr. Călin Anghel)  dar și artiști,  a fost de bun augur pentru participanți, cu promisiunea revenirii aici și cu alte ocazii.

Secția Conservare-Restaurare oferă oportunitatea studenților în formare de  practică în domeniu sub îndrumarea unora dintre cei mai buni restauratori din țară. (va urma…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT