Proiectul cultural „Cimitire istorice – muzee în aer liber”, continuă prin organizarea unor excursii documentare

Proiectul cultural „Cimitire istorice – muzee în aer liber”, proiect al Muzeului Național al Unirii (Secția Centrul Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi – C.N.C.R.C.V. – Compartimentul de Restaurare Piatră) și finanțat de Consiliul Județean Alba, continuă prin organizarea unor excursii documentare care au rolul de familiarizare al elevilor și studenților cu importanța pe care patrimoniul moștenit o are, monumentele funerare fiind adevărate „arhive” rămase posterității, documente palpabile care oferă o serie de informații deosebite pentru comunitate în general.
Participanții au vizitat cimitirele istorice ale orașului Cluj-Napoca (Cimitirul Hazsongard, Cimitirul evreiesc) și au avut posibilitatea să beneficieze de o serie de seminare „în aer liber” privind epigrafia ebraică, istoria și modalitatea de realizare a monumentelor funerare precum și evoluția celui mai vechi cimitir orășenesc din Transilvania.
O altă locație vizitată a fost cea a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, cu o colecție captivantă și pe placul tinerilor participanți.
Va urma ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT