Proiectul cultural „Cimitire istorice – muzee în aer liber” – Vizită documentară în cadrul Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia

Vizită documentară în cadrul Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia

Proiectul cultural „Cimitire istorice – muzee în aer liber”,  proiect al Muzeului Național al Unirii (Centrul Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi – C.N.C.R.C.V. – Compartimentul de Restaurare Piatră) și finanțat de Consiliul Județean Alba, continuă de această dată cu participarea elevilor Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia și a studenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (Facultatea de Istorie și Filologie), într-o vizită documentară în cadrul Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia, cel mai vechi cimitir al evreilor din Transilvania.

Comunitatea Evreiască din Alba Iulia rămâne una dintre cele mai importante de pe spațiul românesc, aspect reflectat și de patrimoniul funerar încă existent. Pe lângă piesele funerare de o deosebită importanță  istorică, participanții, în număr de 30, au putut vizita cavourile familiilor înstărite de evrei din Alba Iulia, familii care au contribuit substanțial la dezvoltarea economică și industrială a orașului.

Mulțumim:

Consiliului Județean din Alba Iulia

Comunitatea Evreiască din Alba Iulia

Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Va urma…

#mnuai #cjalba

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT