Regina Maria pe frontul Marelui Război și al Marii Uniri

Marți, 17 iulie 2018, ora 12:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia istoricul Ștefania Dinu va susține Conferința Regina Maria pe frontul Marelui Război și al Marii Uniri.

În cadrul evenimentului va fi evidențiată activitatea reginei Maria pe frontul Primului Război Mondial, o perioadă în care s-a remarcat printre altele, prin organizarea și buna funcționare a serviciului de ambulanțe și prin încurajarea răniților. În același timp va fi prezentat și momentul intrării familiei regale în Capitală.

Evenimentul este organizat Consiliul Județean Alba, Muzeul Național Cotroceni și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Conferința „Regina Maria pe frontul Marelui Război și al Marii Uniri” susținută de istoricul Ștefania Dinu, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, în data de 17 iulie 2017 , ora 12:00 la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, se inscrie in cadrul manifestarilor prin care MNC si partenerii săi o omagiază pe suverana României Întregite la împlinirea a 80 de ani de la moartea sa.

În cadrul evenimentului va fi evidențiată activitatea reginei Maria pe frontul Primului Război Mondial, de la loialitatea faţă de cauza Aliaţilor la organizarea şi buna funcţionare a serviciului de ambulanţe destinate frontului, de la încurajarea răniţilor şi bolnavilor la prezenţa permanentă în mijlocul soldaţilor, alături de regele Ferdinand. În acelaşi timp va fi prezentat momentul intrării familiei regale în Capitală, prezența reginei Maria la Conferința de Pace de la Paris, alături de câteva referiri la funeraliile marii suverane, care s-a stins din viața acum 80 de ani, la 18 iulie 1938.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

FII PREGĂTIT